lördag 12 april 2008

Nya mål :-)

Var länge sedan jag blogga nu, Så jag ska försöka att göra en blixt resumé sen jag gjorde mitt förra inlägg.

Mat temat rann lite ut i sanden då vi var hårt drabbade av diverse sjukdommar. Hoppas att denna dagis relaterade period är ngt vi kan lägga bakom oss. Har tom börjat knapra på vitaminer för att hålla alla sjukdommar borta ... så peppa peppa ta i trä så har det inte varit ngt allvarligare sedan vi började att piller trilla. Tema veckorna gjorde dock att vi fick några riktigt nyttiga och goda rätter som vi numer har i våran veckomeny. Så visst gjorde tema veckorna nytta.Alva växer och växer, snart får vi tom byta ut hennes ribbsäng mot en vanlig.
Hon pratar, springer, cyklar, rammlar och har en väldigt bestämmd vilja
Med andra ord fullt ös!

Sambon jobbar, pluggar och mammar. Känns som det är en tuff period just nu.
Ska bli skönt till sommaren när man kan ta bort pluggandet.Själv har jag de senaste ca 3 månaderna kämpat med att hålla mitt blodsocker nere och hälsan uppe. Har hittat en del nyttiga hjälpmedel på nätet som loggar blodsockret så man lättre kan se trender och få en bra överblick vad som eventuellt behöver ändras. Denna vecka har varit speciellt glädjande då jag har lyckats att sänka mitt HbA1c (ett blodsocker prov som visar ett genomsnitt de 3 senaste månaderna) med 3%. Som är en riktigt bra prestation! Men utan Dr D och Nurse M på diabetsmottagning skulle detta aldrig varit möjligt.

Har haft ett nära sammarbete med Nurse M för att komma fram till hur jag ska sköta mitt blodsocker. Detta har varit lite crazy och utanför de ramar som man vanligtvis assosierar med ett offentigt sjukhus. Känns som jag och teamet på sjukhuset har varit precis lika focuserade på målet att sänka mitt blodsocker. Eller vad sägs om veckomöten över telefon med min data på nätet som diskussions underlag? Highteck va? Resultat då? Jo, konstigt nog så har jag varit tvungen att sänka mitt insulin intag för att kunna sänka mitt blodsocker. Totalt har jag sänkt mitt insulinintag med ca 20%. Dygnsprutan har flyttats från att tas i anknytning till att jag går och lägger mig till 11:00 dvs precis innan lunch. Tuningen är något som man behöver se över hela tiden då dessa ska passa in i de rutiner man för tillfället har i livet. Detta är bara några av de insikter som vi har kommit fram till i jobbet att lyckas. Publiserar en kurva från sidan på nätet:På detta har jag även lagt energi att försöka få in naturliga motions-tillfällen in vardagen. Cykling till jobbet (denna vecka 5 ggn:er så här långt), innebandy och ett revanch system i tennis med min pappa. Den som förlorar får som straff att boka tid till nästa ggn och dessutom på bortaplan iom han bor i L-E city. Smart va? Jag har vunnit de ggn:er som vi har spelat ( 2ggr). Alltid en början. Sedan så har de beslutat på jobbet att vi ska få 1 timmes gruppaktivitet på motioncentralen. Typ innebandy eller badminton, vilket är jätteglädjande.

Avslutningsvis vill tacka de mäniskor som hjälper att hålla motivationen uppe att hålla hälsan uppe och blodsockret nere. Att Dr D tex har lagt ner tid att läsa på denna blogg är för mig extremt motiverande...TACK! Att Nurse M skriver mail och gratulerar till ett bra provresultat...TACK! Att sambon står ut, stöttar och pushar på ...TACK! Att Alvis bara finns ... TACK! Lite sentimentalt men vad faaan. Ha de gott tills nästa ggn.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jösses det var mycket du hade att skriva! Du är duktig som kämpar på, kan inte vara lätt, verkar vara en hel vetenskap att hålla koll!/svärmor

Susanne sa...

Roligt att se att du kommit igång med bloggandet igen! Intressant läsning och gulligt kort på Alva med sin nya trehjuling. :)

Anonym sa...

Du har verkligen varit jätteduktig! har ju set det på nära håll=) Kämpa på nu! Du har allt att vinna!
Jag älskar dig!
/Sambon

I'm on fire 🔥

Förra veckans roddmaskin 30 min på nivå 12, och nytt justerat träningsprogram.  Nu jäklar.. 😀